Vlade APV i Novosadski sajam potpisali Sporazum o saradnji

Bez autora
Feb 08 2011

Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za privredu Ištvan Pastor i generalni direktor Novosadskog sajma Goran Vasić potpisali su Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji, radi promocije projekata i programa organa i organizacija Vlade AP Vojvodine na Novosadskom sajmu, a u skladu sa Kalendarom sajamskih manifestacija za 2011. godinu. U cilju afirmacije programa i projekata za Vladu AP Vojvodine, Novosadski sajam će pružiti poslovno-tehničku podršku promotivno-marketinškim aktivnostima organa i organizacije Vlade AP Vojvodine, koje će biti realizovane u tri segmenta: aktivnosti fokusirane na sajamske manifestacije u zemlji i inostranstvu, učešće u godišnjim kampanjama i organizacija specijalnih događaja...

Potpisan Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji Vlade APV i Novosadskog sajmaPotpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za privredu Ištvan Pastor i generalni direktor Novosadskog sajma Goran Vasić potpisali su Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji, radi promocije projekata i programa organa i organizacija Vlade AP Vojvodine na Novosadskom sajmu, a u skladu sa Kalendarom sajamskih manifestacija za 2011. godinu.

U cilju afirmacije programa i projekata za Vladu AP Vojvodine, Novosadski sajam će pružiti poslovno-tehničku podršku promotivno-marketinškim aktivnostima organa i organizacije Vlade AP Vojvodine, koje će biti realizovane u tri segmenta: aktivnosti fokusirane na sajamske manifestacije u zemlji i inostranstvu, učešće u godišnjim kampanjama i organizacija specijalnih događaja.

Osim redovne saradnje u vidu podrške organizaciji sajmova, Sekretarijat je podržao proces implementacije metodologije "20 ključeva", koja će se realizovati na Novosadskom sajmu sa kompanijom Deloitte, a od danas počinje novi ciklus edukacije: "Pomerajmo granice", koji Novosadski sajam organizuje u saradnji sa Fondom za podršku promociji izvoza AP Vojvodine, sa namerom da se doprinese unapređenju sajamskih nastupa domaćih kompanija u zemlji i inostranstvu. Cilj organizovanja takvog progama je osposobljavanje za efikasno i samostalno upravljanje sajamskim nastupima kao jednim od modela predstavljanja na tržištu, uz što racionalnije i efikasnije ulaganje svih resursa.

Budžet Sekretarijata za privredu ove godine, u odnosu na sajamske sadržaje, mnogo značajniji nego prethodnih godina i iznosi oko 96,5 miliona dinara. Od tih sredstava će biti obezbeđen finansijski okvir za saradnju sa Novosadskim sajmom, a radiće se i subvencija vojvođanskih malih i srednjih preduzeća i institucija radi nastupanja na domaćim i inostranim sajmovima. Ovih dana biće završen prvi konkursni krug dodele sredstava za subvencije za prvo polugodište za domaće i inostrane sajmove. Za ovu godinu cilj je da se sistemski i ravnomerno podrže svi regionalni sajmovi na teritoriji Vojvodine, kojih ima nekoliko. Jako važno pružiti pomoć lokalnim samoupravama, komorama i udruženjima kako bi sajamske manifestacije bile što uspešnije.

Domaće firme, pored potencijala koje imaju na domaćem tržištu, moraju da ovladaju određenim marketinškim veštinama i da svoje proizvode adekvatno prezentruju na domaćim međunarodnim sajmovima, kao i na sajmovima u inostrastvu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik